First kale harvest and the deer problem

We made a delicious sallad of the first harvest of Kale today. Salt, olive oil, lemon juice and parmesan cheese.Yum! The deers have also harvested in our kitchen garden unfortunately, so we had to make better fences so it wont happen again.

I år är första året vi provar att odla grönkål och den har verkligen vuxit över förväntan. Redan svämmar den över alla bredder i sin pallkrage. Så idag bestämde vi oss för en första premiärskörd! Detta efter att ha konstaterat att de eländiga rådjuren å t e r i g e n tagit sig in på tomten och kalasat på våra rosknoppar, ett gäng perenner och förstås köksträdgården. Snipp, snipp så var alla jordgubbsplantor väck. Snipp, snipp där rök spenaten och sockerärtorna. Vi som trodde att vi hade säkrat tomtgränserna ordentligt fick ta ett varv till med ståltrådslinor, nät och stolpar för att täcka alla eventuella kryp- och hopphål. Nåväl, grönkålen hade de endast tagit en enda tugga på så den fick bli vår kalasmiddag istället. En sallad på saltkramad grönkål med olivolja, citronsaft och parmesan på toppen. Har nog aldrig ätit så god och mjäll grönkål, så där gick rådjuren bet!

gronkalssallad

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply