High flying perennials.

This entry is about some of our tall garden favourites. Perennials that give height to a border, that are reliable, trustworthy and adds character. The first ones are Eupatorium maculatum and Veronicastrum virginicum.

Det här inlägget handlar om några av våra perenna favoriter. Trotjänare som snällt levererar varje år, som är expressiva, ger höjd, som lågmält smälter in, som fyller ut, som exploderar i ett kort crescendo, som håller från vår till höst, som sätter ton på säsongen. Kort och gott de som vi verkligen gillar. Just nu.

Först ut är några höjdare. Och högst av dem är fläckflockel, Eupatorium maculatum Atropurpureum. Den kommer igång rätt sent säsongen, men sen tar den fart. Med enorm växtkraft drar den iväg för att i augusti nå tvåmetersstrecket. Den är tålig, tar för sig och behöver delas med jämna mellanrum, men är inte invasiv och blommar från tidig augusti genom hela hösten. Och när vintern kommer är blomkorgarna fortfarande en prydnad. Den andra som vi vill lyfta är kransveronika, Veronicastrum virginicum, vars skira spiror slår ut redan i mitten på juli. Fjärils- och humlemagnet. Också extremt tålig och funkar så bra att kombinera med fläckflockel. Vi odlar V. v. Pink glow och Lavendelturm. Tillsammans med en del gräs är de här höjdpunkterna i våra soliga rabatter.

IMG_5133 IMG_5295 IMG_5307 IMG_5903 IMG_6657 IMG_7126

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Katarina www.engronsida.blogspot.com
  2016.02.02 at 05:15

  Så vackert!
  Inspirerande bilder.
  Allt gott!
  /Katarina

 • Reply
  Stefan Trolle Lindros
  2016.02.02 at 20:45

  Tusen tack Katarina! Roligt att höra.
  Detsamma!
  /Stefan

 • Leave a Reply